• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

377 Güzel Eser Müzayedesi

Birbirinden özel 377 Güzel Eser Müzayedemize peylerinizi 12 Mayıs Pazar 21:30'a kadar sitemiz üzerinden verebilirsiniz. Saat 21:32 itibariyle sitemiz üzerinden Canlı Müzayedemiz  başlayacak ve her eser 14 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.

Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
Sitemize hesabınızla giriş yaptığınızda "Kimlik Bilgilerinizi şimdi doğrulayın" kutucuğu çıkıyorsa, lütfen "şimdi doğrula" adımını takip ederek doğrulama yapınız.
Komisyon Oranı %20'dir.

Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır.

Kargo alıcıya aittir. Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

  • Kategori: Fotoğraf
Lot: 310 » Fotoğraf

MEMDUH NECDET (Erberk) Islak İmzalı Fotoğraf

éd. Th. SERVANİS CADI KEUY CONSTANTINOPLE
Kadıköy Yeldeğirmeni, 28 Ekim 1916

Tevfik Fikret'ten:

Hayâta rağbet edersem senin yüzündendir,
Bu dâm-gâha senin saçlarınla merbûtum;
Felekte nûr görürsem senin gözündendir,
Muhabbetinle şu zindân-ı gamda mazbûtum.

Bekâ-yı aşkını gânî teemmül eyler de
Derim: “Fenâ bulamaz, kâ'inât bâkîdir!"
Seninle katlanırım ben bu çaresiz derde,
Derim o şevk ile hattâ: "Hayât bâkîdir."

yazılı, elinde kitap ile stüdyo fotoğrafı

15 x 10,5 cm

(I. Dünya Savaşı'nda Jandarmadan orduya alındı ve 63. Alayın bölük komutanı olarak Çanakkale ve Galiçya'da savaşarak Aralık 1916'da Üsteğmen oldu.

I. Dünya Savaşı bittikten sonra tekrar Jandarma'ya alınarak Amasya Taburu Merzifon Bölük komutanı oldu. Sivas Kongresi sırasında Mustafa Kemal Paşa'nın maiyetinde Aralık 1919'da Mesudiye Bölük komutanı oldu. Antep'in Fransızlara tesliminden kısa bir süre sonra 14 Şubat 1921'de Kılıç Ali ile birlikte Güney Cephesine gönderildi.

TBMM'nin Birinci Döneminde Şebinkarahisar mebusu olarak görev yaptı. 23 Kasım 1923 tarihli meclis kararıyla Kırmızı-Yeşil Şeritli İstiklâl Madalyasıyla taltif edildi.

Bu görevi sona erdikten sonra Jandarma hizmetine dönerek Mart 1924'te Yüzbaşı rütbesine terfi etti. Burhaniye, Balya, Of, Devrek, Kulp ve Serik Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra 1932 yılında Antalya Polis Müdürlüğü, 1933 yılında da Seyhan Emniyet Müdürü olarak görev aldı)

Detaylar
Lot: 330 » Fotoğraf

ATATÜRK ve Yaveri CEVAT ABBAS GÜRER

"Cevat Abbas Bey, 24 yıl Atatürk’ün hizmetinde bulunmuştu. Önemli, tarihî olaylara şahitlik etmişti. Savaştığı cephelerde, yenilgiler ve zaferlerde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda, hangi görevde bulunursa bulunsun Cevat Abbas, Atatürk’ün hep yanında, yakınındaydı. Fransızca ve Bulgarca bilen Yaver Cevat Abbas Bey, Atatürk hakkında anı, hatıra ve yazılarını 1939 yılında Ebedî Şef ve Kurtarıcı Atatürk’ün Zengin Tarihinden Birkaç Yaprak adlı eserinde topladı. Ayrıca 1941 yılında anılarını kaleme aldı. Atatürk’le Cevat Abbas arasındaki ilişkide güven duygusu esastı. Atatürk bu mümtaz yaverine çok defa dış dünyada, sınır ötesinde özel ve gizli görevler emanet etmişti. Bir başka husus Atatürk’ün başyaveri olarak Cevat Abbas Bey’in gün ışığına çıkan hatıraları, Kurtuluş Savaşı’nın karanlıkta kalmış yönlerini aydınlatmaktadır. Bu anılarda Atatürk’ün Anadolu’ya geçmek için hazırladığı planları onun Ordu Müfettişliği görevine muhtaç olmadığını da göstermektedir. Her daim Atatürk’le bulunan Cevat Abbas Bey’e, havacılığına da vurgu yapılarak “Atatürk’ün Karakutu­su” denilmiştir. Yalnız Atatürk gibi, Cevat Abbas Bey’in de aniden ölümü kapsamlı bir hatırat hazırlamasını engellemiştir. Uzun yıllar sonra Cevat Abbas Bey’e ait anılar ve belgeler torunlarından Turgut Gürer tarafından Atatürk’ün Yaveri Cevat Abbas Gürer Cepheden Meclise Büyük Önder ile 24 Yıl adlı eserde bir araya getirildi."

1928 tarihli orjinal foto
9 x 14 cm

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki