• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

694 Güzel Eser Müzayedesi

Birbirinden özel 694 Güzel Eser Müzayedemize peylerinizi 08 Eylül 21:00'a kadar sitemiz üzerinden verebilirsiniz. Saat 21:01 itibariyle sitemiz üzerinden Canlı Müzayedemiz  başlayacak ve her eser 12 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.

Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
Sitemize hesabınızla giriş yaptığınızda "Kimlik Bilgilerinizi şimdi doğrulayın" kutucuğu çıkıyorsa, lütfen "şimdi doğrula" adımını takip ederek doğrulama yapınız.
Komisyon Oranı %20'dir.

Sahafiye kitap, dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır.

Kargo alıcıya aittir. Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

  • Kategori: Süreli Yayın
Lot: 319 » Süreli Yayın

YENİ İKDAM GAZETESİ LOTU

20 Kasım 1910 tarihinden başlayan ve 29 Kasım 1910 tarihli nüshası da dahil olmak üzere toplam on adetten oluşan, her biri eksiksiz altışar sayfalık sıralı "Yeni İkdam Gazetesi" lotu. Lotun içerisindeki haberlerde, Meclisi Meb'ûsan, Meclisi Âyan, Düyûn-u Umûmiye, Ahvâl-i Umûmiye başlıklı makaleler ile özellikle Balkanlar ve İran hakkında yazılar, telgraf vasıtasıyla ulaştırılan yurt dışı haberleri ile Borsa konusunda bilgilerde yer almaktadır. Ayrıca, her nüshanın son sayfasında pek konuda reklam (Dodopulos Yerli Müskirat, Safi üzümden imal edilmiş, Kırkkilise'deki meşhur fabrikadan konyak, rakı, mastika, Lacabr marka Maden Suyu, Harmless marka saç, sakal, bıyık boyası, Adamentine saç çıkarma suyu, bıyık ve sakalı çıkmayanlar için Pommade Komogene iksiri, bayanlar için kıl düşürmek için Nil Suyu, Bursanın Hâlis Tereyağı, Menier Çikolata, Wınkarnıs Şurupları, İbis Lavanta Kokusu, Gürç marka dürbün, , Candee Amerika Kaloşları, Radium Lambaları, Rikales Nane Ruhu, Nuri Şurubu, kumaş, giyim, bankası, Doktor, hazır protez diş, v.b.) bulunmaktadır. İkdam Gazetesi 5 Temmuz 1894 yayın hayatına başlamış olup, 14 Mart 1910 tarihinde ise Yeni İkdam adını almıştır. - (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisinde yayınlanan "Men-i Müskirat Kanunu’nun Kabulü ve Uygulanması: Kastamonu Örneği (1920-1923)" başlıklı Ercan ÇELEBİ'nin akademik makalesinde, "II. Meşrutiyet dönemi gazetelerinde artık müskirat reklamları görülmeye başlamıştır." ifadesi yer almaktadır.)

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki