• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

377 Güzel Eser Müzayedesi

Birbirinden özel 377 Güzel Eser Müzayedemize peylerinizi 12 Mayıs Pazar 21:30'a kadar sitemiz üzerinden verebilirsiniz. Saat 21:32 itibariyle sitemiz üzerinden Canlı Müzayedemiz  başlayacak ve her eser 14 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.

Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
Sitemize hesabınızla giriş yaptığınızda "Kimlik Bilgilerinizi şimdi doğrulayın" kutucuğu çıkıyorsa, lütfen "şimdi doğrula" adımını takip ederek doğrulama yapınız.
Komisyon Oranı %20'dir.

Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır.

Kargo alıcıya aittir. Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

  • Kategori: Fotoğraf
Lot: 231 » Fotoğraf

AYINTAB VALİSİ AKİF İYİDOĞAN ANTAKYA'DA

HATAY'IN ANAVATANA KATILMASINDAN 5 YIL ÖNCE

“Nisan 1934’te resmi görüşmeler için Sancak’a gelen Gaziantep Valisi Akif İyidoğan Antakya’da bir kurtarıcı gibi karşılandı. Muhteşem bir karşılama yapıldı. Halk sevinçten valinin makam arabasını havaya kaldırdı. Halk araçtaki Türk bayrağına yüz sürmeye can atıyordu. Fransız idareciler bu karşılamada yapılan gösterilerden rahatsız oldular. Vali ertesi gün ziyaretini kısa keserek geri döndü.”

“Resmi görüşmeler” Halep’te ve muhtemelen Türkiye ile Fransa arasında 29 Haziran 1929 yılında imzalanan bir protokol gereği yapılmıştı. Akif İyidoğan bu görüşmelerde Türkiye’yi temsil edecek heyetin başkanı idi. Sınırın korunması ve gözetimi konusundaki ihtiyaç üzerine düzenlenen protokole göre Türkiye ve Suriye’den eşit sayıda kişinin katılımıyla bir sınır komisyonu kurulacak ve bu komisyon en az 6 ayda bir toplanacaktı.

Toplantı Halep’te yapılmıştı sonrasında Akif İyidoğan belki de sadece gezmek amacıyla Antakya’ya gelmek istemişti. Antakya’ya geleceği ise bir telgrafla bildirildi.

“Aslında Eczacı Tevfik Bey Gaziantep’ten “VALİMİZ geliyor, karşılayın” şeklinde bir telgraf çekmiş, fakat telgrafhane “VALİMİZ” kelimesini “VALİNİZ” şeklinde almış, yani telgraftaki “Valimiz” kelimesi “Valiniz” olmuş… Bir harfin yanlış alınması yüzünden Hatay eşsiz, tarihi günlerinden birini yaşamıştı.”

12 x 17 cm Bromür kağıdına orjinal fotoğraf
Arkası Osmanlıca yazılı

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki