Birbirinden özel 694 Güzel Eser Müzayedemize peylerinizi 08 Eylül 21:00'a kadar sitemiz üzerinden verebilirsiniz. Saat 21:01 itibariyle sitemiz üzerinden Canlı Müzayedemiz başlayacak ve her eser 12 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.
Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
Sitemize hesabınızla giriş yaptığınızda "Kimlik Bilgilerinizi şimdi doğrulayın" kutucuğu çıkıyorsa, lütfen "şimdi doğrula" adımını takip ederek doğrulama yapınız.
Komisyon Oranı %20'dir.
Sahafiye kitap, dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır.
Kargo alıcıya aittir. Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.
ERMENİ İLERİ GELENLERİ, AYDINLAR, EDEBİYATÇILAR
Soldan sağa:
1. Raffi (Hakob Melik Hakobian); (1835 - 25 Nisan 1888), Tiflis Doğumludur. Daha çok Raffi mahlasıyla tanınan Ermeni yazar, 19. yüzyıl Ermeni edebiyatının önde gelen isimlerinden olup en etkili ve popüler modern Ermeni yazarlarından biri olarak kabul edilir. Eserleri, özellikle de tarihi romanları, modern Ermeni milliyetçiliğinin gelişiminde önemli bir rol oynamıştır.
2. Mikayel Nalbantyan; 1829-1866); Rusya Ermenisi şair, yazar aktivist ve siyaset teorisyenidir. 19. ermeni Aydınlanm hareketinin öncülerindendi. 3. Mıgırdiç Beşiktaşlıyan; 1828 yılında İstanbul'da doğan ve 1868’de 40 yaşındayken verem hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yuman Mıgırdiç Beşiktaşlıyan, modern Ermeni tiyatrosunun mimarlarından biri olarak biliniyor. Şiirleri ve toplumsal faaliyetleri ile de tanınan Beşiktaşlıyan, Pera'daki Mıkhitarist okulunda başladığı eğitimin Padova'daki Muradyan okulunda sürdürdü. İstanbul'a döndüğünde Türkmançats, Lusavoriçyan ve Hıripsimyants okullarında Ermenice öğretmenliği yaptı. 4. Ardzruni, 5. Peder Ğevont Alişar, 5. Patrik (Hrimyan Jayrig) Mıgırdiç Hrimyan, 6., 7. , 8.
6,7 x 9 cm, Haliyle
Paylaş
FEVZİ ÇAKMAK, KAZIM KARABEKİR ve ŞÜKRÜ NAİLİ PAŞA
3 Fotoğraf lotu Haydarpaşa Tren Garı çıkışında, Alt kısmı kesik, Photo Français kaşesi üst kısmı görülüyor, Bir tanesi de Ankara Garı çıkışında, ortadan yırtığı tamirli, Haliyle
Paylaş
KULELİ ASKERÎ LİSESİ 1928
"Günümüzdeki resmî adıyla Millî Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kuleli Yerleşkesi, İstanbul Boğazı kıyısında, Anadolu yakasında yer alan askerî okuldur. Hava, Kara ve Deniz Harp Okulu öğrencilerinin yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimlerinde kullanılmaktadır."
Paylaş
YASSIADA Lord Bulwer-Lytton Şatosu
"Baron Henry Lytton Bulwer, 1837'de elçilik katibi olarak geldiği İstanbul'a hayrandı. Hayatının geri kalanını geçirmek istediği adayı satın aldığında yıl 1859'du, o ise 57 yaşındaydı ve sağlığı iyi değildi hatta baston kullanıyordu. 1864’te Mimar Konstantinos Dimadis’e (kendisini 1881'de yaptığı bugünkü Fener Rum Lisesi'nden- Kırmızı Okul'dan bilirsiniz) adada Ortaçağ şatosu görünümünde iki köşk ısmarladı. Yapının mimarı Dimadis olsa da projenin uygulamasını ve kısa bir süreliğine adanın kâhyalığını üstlenen kişi, Bergama kazılarından tanınan Carl Humann’dır."
Paylaş
TOPHANE RIHTIMI'NDA ROMANIA VAPURUNDA
"İstanbul Liman İşleri İdaresi Amele Şefliği" Tabelası okunuyor, 21 Birinciteşrin 1936, 12,5 x 17,5 cm ve 4,2 x 5,2 cm küçük foto halinde 2 adet fotoğraf
Paylaş
YOZGAT HÜKÛMET CADDESİ
Editör ismi Okunamadı, 9 x 14 cm, Yırtılmış, tamirli, Haliyle
Paylaş
ERKEK STÜDYO HATIRASI
Photo Simon, 414, Grande Rue Pera, Constantinople - 15 x 7 cm
Paylaş
Türk Zoolojisinin kurucusu Ord. Prof. Dr. CURT KOSSWIG
"... Braunschweig yılları Kosswig için çok sıkıntılı geçmiştir. Çünkü; Kosswig Nazilerin özellikle Yahudi kökenli profesörlere karşı olan tutumlarına karşı çıkmakta ve protesto etmektedir. Gerçekte Kosswig saf bir Alman olup geçmişte silahlı talebeler ve Alman Millî Gençlik teşkilatlarının üyeliğinde bulunmuştur. Tüm bunlara karşın, Kosswig bölgenin SS Eğitim sorumlusu yapılmış, bölgede konferanslar vermesi, konferanslara Hitler selamı ile başlaması ve Nasyonal Sosyalist İşçi Partisine üye olması istenmiştir.
Bu sırada beraber çalıştıkları yakın dostu Botanikçi Ord. Prof. Dr. Alfred Heilbronn’un un Yahudi olması nedeniyle görevden alınması bardağı taşıran son damla olmuş ve Kosswig bu olayı protesto etmek için SS Eğitim sorumluluğundan istifa etmiştir. Çok geçmeden Kosswig ifadeye çağrılmıştır ve yakın bir zamanda kendisinin de toplama kampına alınacağını hissetmiştir.
1937’de kendisine İstanbul’dan, uğruna istifa ettiği Ord. Prof. Dr. Alfred Heilbronn’dan sevindirici bir mektup gelir. Mektupta tifo’dan hayatını kaybeden Fen Fakültesi Hayvanat Enstitüsü Direktörü Ord. Prof. Dr. Andre Naville’den boşalan kadroya Ord.Prof.Dr.Curt Kosswig önerilmektedir.
Üstelik Heilbronn mektubunun yanında yol parası olarak kullanması amacıyla, Viyana’daki hesabından para çekilmesi için Kosswig’e bir de vekalet yazısı göndermiştir.
Kosswig, Türk konsolosluğundan vize, Bulgar Konsolosluğundan ise transit vizelerini alır ve Sofya uçağı için hava alanına yönelir. Korku içinde havaalanında SS memuruna pasaportunu uzatır, korkusuna rağmen SS memuru kayıtsız bir şekilde işlemini yapar. Kosswig sevincinden son kez “Heil Hitler” diye selam verip Sofya uçağına biner ve İstanbul’a ulaşır.
Bu şekilde İstanbul’a gelen Ord.Prof.Dr.Curt Kosswig 1 Ekim 1937’de İstanbul Üniversitesi’nde Zooloji Profesörü ve Enstitü Direktörü olarak atanır.
Ord.Prof.Dr.Curt Kosswig Türkiye’de görevli olduğu süre içerisinde çok sayıda ders vermiş ve üçüncü yıldan itibaren derslerini Türkçe anlatmıştır."
6 x 9 cm, Arkada isimler yazılı, 10 Mayıs 1938 tarihli,
Paylaş
Afro-Türk Üyesi ile OSMANLI AİLE HATIRASI
Arkası Osmanlı Türkçesi yazılı, 1920 tarihli - 10,5 x 7,5 cm
Paylaş
KARİYE CAMİİ MOZAİKLERİ / KHARIE DJAMI, Mosaïques
5 adet fotoğraf lotu: La Fuite en Egypte, Massacre des Innocents, Le Christ Entouré de tous les Prophêtes, Le Grand-Prêtre et la Vierge, La Naissance du Christ - 21 x 27 cm ebadında Bromür kağıdına
Paylaş
NİŞAN ve MADALYALARIYLA TÖREN KILIÇLI OSMANLI SUBAYI
11 x 8 cm fotoğraf ölçüsü
Paylaş
NİŞAN ve MADALYALARIYLA TÖREN KILIÇLI OSMANLI SUBAYI
9,4 x 5,7 cm - Arkası Osmanlı Türkçesi yazılı
Paylaş
ŞEF JİRAYR ASLANYAN YÖNETİMİNDE "GOMIDAS KONSERİ"
Şan Sineması'nda, Senfonik Orkestra Eşliğinde Karma Ermeni Korosu, 3 Mayıs 1972 tarihli, 18,5 x 24 cm
Paylaş
BADEM ŞEKERİ USTASI ANDREA NIKOLAIDIS
İmren Baylan ve Milo Ticaret firmalarında Fondan, Jöle, Draje Çiklet ve özellikle kavrulmuş badem ve badem şekeri ustası olarak çalışan Rum Andrea Nikolaidis ve ailesine ait 16 parça efemera ve 26 adet fotoğraftan oluşan lot
Şekerleme , Gastronomi , Yiyecek ,
Paylaş
BALADIZ - BURDUR
Demiryolu Hattı Açılma Töreni Andacı, İstanbul 1936, Resimli Ay Basımevi, SS Yok
Paylaş
DİKEN ve İNCİ
Diken ve İnci Sâlnâmesi: Sedad [Simavi], İstanbul 1336/1918, Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekâsı, Sedat Simavi Diken Neşriyatı, 59+3 Sayfa, MİL
Paylaş
ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM
İzmirde Çekirdeksiz Üzüm Tedkikatı Hakkında Rapor: Ahmed Hamdi - Nureddin Münşi, İstanbul 1341/1925, İkdam Matbaası, 31 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 9699 - TBTK; 1459, Resimli
Paylaş
HALKALI ZİRAAT MEKTEB-İ ALİSİ
Halkalı Ziraat Mekteb-i Âlisi 1339 Ziraî Nümayiş Rehberi: İstanbul 1339/1923, 20 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 6735 - TBTK; 12346, Resimli
Paylaş
BEGINNING OF A NEW MILLENNIUM WITH NOSTALGIA FOR OTTOMAN BONDS & SHARES
Açılmamış kutusunda
Paylaş
45 GRAVÜRLÜ Voyage Autour Du Monde, Jacques Arago
45 Gravür ile 336 Sayfa, Jules Janin sunuş yazısıyla, sayfa kenarları altınlı, orijinal dönem cildinde, Jacques Arago portre gravür planşlı
Paylaş
SELMAN-I PÂK MEYDAN MUHAREBESİ, KTESİFON ve Zeyli
9-19 Teşrin-i Sani 1331, 21 Teşrin-i Sânî - 1 Kânûn-i Evvel 1915: Mehmed Emin, İstanbul 1337/1921, Matbaa-i Askeriye, 2+147 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 17747
"Selman-ı Pak Muharebesi, I. Dünya Savaşı'nda Kasım 1915'te Selman-ı Pak'ta Britanyalılar ile Osmanlılar arasında Irak Cephesi'nde yapılan bir muharebedir.
Osmanlı Devleti Ekim 1914'te Rus limanlarını bombalayarak savaşa katılmış ve bunun üzerine İngiltere 5 Kasım 1914'te Fao Adası'na asker çıkartarak Irak cephesini açmıştı. Selman-ı Pak'ta sonuç alamayan İngiliz/Hint birlikleri, 3 Aralık'ta Kut'ül Ammare'ye çekildi. Osmanlı ordusu 7 Aralık'ta Kut'ul Amare şehrini kuşattı. Garnizonun teslim olmasıyla 29 Nisan 1916'da taktiksel bir zafer elde edildi. Sağ kalanlar esir olarak Halep'e gönderildi."
Paylaş
Acımak
Reşad Nuri [Güntekin], İstanbul 1928, Akşam Matbaası, 153+3 Sayfa, ÖZEGE; 46
Paylaş
Çoban Yıldızı
Yesarizâde Mahmud Esad, İstanbul 1341/1925, Orhaniye Matbaası, İkbal Kütübhanesi Sahibi Hüseyin, 464 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 3381
Paylaş
Genel kabul görmüş en iyi rüya tabirlerinden
Ta'tirul Enam Fi Tabirul Menam / تعطير الأنام في تعبير المنام(Rüya Tabirleri)
Yazar/Telif:Abdülğani Nablusi, Mısır Baskı hicri 1306
Paylaş
NÂMIK KEMAL'İN SÜRGÜNDE YAZDIĞI ESER
Âkif Bey: Namık Kemal
İlk Baskı
"Birinci def'a olarak"
Yazılış Yeri: Magosa
İstanbul 1290/1873, Hayal Matbaası,
177 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 353
(ÖZEGE Katalog'da sehven 142 Sayfa olarak yazılmıştır)
"Tanpınar’a göre Akif Bey, konusu ve niteliği itibariyle Namık Kemal’in en dikkate değer oyunu olup yazarın önceki oyunlarına göre daha olgun bir tiyatro ve insan anlayışını temsil eder."
"Akif Bey”, hem konusu hem içeriği hem de karakterlerin işlenmesi itibarıyla Namık Kemal’in en değerli tiyatro eserlerinden biridir. Bir dönem devlet tiyatrolarında usta tiyatrocular tarafından da oynanan eser, edebiyatımıza denizi sokan ilk yapıt olarak da bilinir.
Deniz zabiti Akif Bey, vatani görevini yerine getirmek için Kırım Savaşı’na katılınca çok sevdiği karısından ayrılmak zorunda kalır. Ne var ki karısı, kendisine karşı aynı hisleri beslememektedir. Nitekim Akif Bey’den -savaş sırasında esir düştüğü için- haber alınamaması, bu sadakatsiz kadının başka biriyle evlilik planları için bir fırsat olur. Gelgelelim Akif Bey bir gün çıkagelir ve her şey bir faciayla noktalanır."
Paylaş
EMILE ZOLA
Jan Gurdon: Zola, Emile, (Çeviren: Mehmed Fahri). İstanbul 1328/1912, Müşterekü'l-menfaa Osmanlı Matbaası, 132 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 9719 - Basımcı ve yayımcısı, Türkiye’nin en eski yayınevlerinden İnkılâp Kitabevi’nin kurucusu Garbis Fikri'dir.
Paylaş
CÜCELER MEMLEKETİNDE
Cüceler Memleketinde. Kısaltılarak: Swift, Jonathan, İstanbul 1927, Resimli Ay Matbaası, Resimli Ay Neşriyatı , 58+5 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 3192 - TBTK; 7744
Paylaş
GEBE KALMAMAK İÇİN NE YAPMALI?
Gebe Kalmamak İçin Ne Yapmalı?: İstanbul 1927, Sevimli Ay Matbaası, Resimli Ay Neşriyatı , 52+8 Sayfa, ÖZEGE; 6101 - TBTK; 11376; 11377
Paylaş
SEÇKİN ÇOCUK ŞİİRLERİ
Müntahab Çocuk Şiirleri Devre-i Âliye: (Çeviren: Celal Sahir [Erozan] - Mehmed Asım [Us]). İstanbul 1335/1919, Âmire Matbaası, 63+3 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 14845 - TBTK; 10169
Paylaş
SÜTÇÜLÜK SANATI
Sütçülük Sanatı. Süt, Kaymak, Tereyağı, Peynir: Larbaletriye, Alber, (Çeviren: Hacı Cemal). İstanbul 1332/1916, Matbaa-i Amedî, İtimad Kütüphanesi, 64 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 18480, Resimli
Paylaş
JAPONLAR, ALMANLAR
Büyük Milletlerden Japonlar, Almanlar: Faik Sabri [Duran] - Satı, İstanbul 1329/1913, Kader Matbaası, 64 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 2761
Paylaş
ABDÜLHAK HAMİD TARHAN
Abdullahü's-sagir - Nazife: Abdülhak Hâmid [Tarhan], İstanbul 1335/1919, Matbaa-i Âmire, Asâr-i Müfide Kütübhanesi, 129+4 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 8, Kitabın 101-129 sayfalarında Abdülhak Hamit Tarhan'ın Nazife adlı eseri vardır / Sardanapal: Abdülhak Hâmid [Tarhan], İstanbul 1335/1919, Matbaa-i Âmire, Âsâr-ı Müfide Kütüphanesi, 170+4 Sayfa, BDK - MİL _ ÖZEGE; 17555
Paylaş
EBELİK, DOĞURMA ve DOĞURTMA
Ebelik, Doğurma ve Doğurtma: Besim Ömer [Akalın], İstanbul 1322/1904, Matbaa-i Ahmed İhsan, 13+456 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 4525 - TBTK; 2722, Resimli
Paylaş
DRAKULA İSTANBUL'DA -TÜRK EDEBİYATININ İLK VAMPİR ROMANI
Kazıklı Voyvoda: Ali Rıza [Seyfioğlu], İstanbul 1928, Resimli Ay Matbaası Türk Limited Şirketi, 240 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 10497 - Birinci baskı (Kont Drakula)
Bram Stoker’ın Dracula’sı (1897) Türk romancı Ali Rıza Seyfi tarafından 1928’de Kazıklı Voyvoda adıyla serbest bir şekilde uyarlanmıştır ve Türk edebiyatının ilk vampir romanıdır. Bu kitapdan uyarlanan Drakula İstanbul'da Mehmet Muhtar'ın yönetmenliğini üstlendiği 1953 tarihli İLK TÜRK KORKU FİLMİDİR.
Orijinal Drakula romanında vampire karşı haç, sarımsak ve kazık kullanılmasına rağmen Kazıklı Voyvoda romanında dine uygun olması açısından sadece sarımsak ve kazık kullanılmıştır.
Paylaş
Rifâî Şeyhi Mehmet Hayrullah Tâcettin Yalım'ın Eseri
Gülgonca-i Âşıkan: Şeyh Hayrullah Taceddin [Yalım], İstanbul 1341-1339/1923, Şirket-i Mürettibiye Matbaası, 32 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 6390
Paylaş
ZİYA GÖKALP
Yeni Hayat: Ziya Gökalp, İstanbul 1918, Evkâf-ı İslâmiye Matbaası, Yeni Mecmua, 73+1 Sayfa, AEKMK - BDK - MİL - ÖZEGE; 23045
Paylaş
TESÂVİR-İ RİCAL
Tesâvir-i Rical: Ahmed Refik [Altınay], İstanbul 1331/1915, Kitabhane-i Askerî, 139 Sayfa, AEKMK - BDK - TBTK; 4326, 1 Planş
Paylaş
NÂMIK KEMAL'İN EŞSİZ ESERİ
Vatan yahud Silistre: Namık Kemal, 1307/1890, 155 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 22551 - "Nâmık Kemal bu ilk piyesinde vatanperverlik ve kahramanlık duygularından hareketle işe başlamıştır. Halkta bu duyguları harekete geçirmek isteyen eser, 1853 Türk-Rus savaşında gönüllü olarak cepheye giden sevgilisinin ardından savaş alanında onunla beraber bulunmak ve onunla aynı kaderi paylaşmak için asker kıyafetine girip Silistre müdafaasına iştirak eden genç bir kızla sevdiği genç adamın aşkı etrafında gelişir; muhasara altındaki tabyada Türk askerinin canlarını hiçe sayarak vatan uğrunda gösterdikleri kahramanlık ve fedakârlık sahnelerini canlandırır. Türk milletinin bu oyun sayesinde “vatan” kavramının bilincine vardığı ortak bir kanaat olmuştur (meselâ bk. Mordtmann, s. 230). Nâmık Kemal, içindeki vatanî şiir ve hitabelerle devrinde muazzam bir heyecan yaratan bu eserinin Türk tiyatrosunu bulunduğu seviyeden çok ileriye götürmüş olduğu görüşündedir (“Mukaddime-i Celâl”, Celâleddin Hârizmşah, Kahire 1315, s. 16). Piyes Avrupa’da ilgi uyandırmış, Rusça’ya (1876), daha sonra başka dillere tercüme edilmiş ve Rus matbuatında uzun müddet yankıları devam etmiştir. Nâmık Kemal’in en çok tartışılan ve farklı değerlendirmelerle karşılaşan piyesi budur (meselâ bk. Kemal, “Mektûb”, Mecmûa-i Ebüzziyâ, V/52, s. 1633-1636; a.g.e., nr. 53, gurre-i Safer 1304, s. 1665-1675; Mizancı Murad, “Üdebâmızın Numûne-i İmtisâlleri”, Mîzan, nr. 41-46, 1305; Halil Edib, “Mîzan’a Bir Nazar”, Sa‘y, nr. 9, 15 Şubat 1303). Nâmık Kemal, eserdeki vak‘ayı 1828 Türk-Rus harbinden alıp 1853 Kırım savaşındaki Silistre muhasarasına uyguladığını bildirir. Onun bu piyesinden yirmi yıl önce Silistre muhasarasındaki kahramanlıkların bir operasının yapıldığını bilhassa göz önünde bulundurmak gerekir. Nâmık Kemal, Sofya’ya gittiği tarihlerde bu Silistre operası İstanbul’da temsil edilmekteydi (Cerîde-i Havâdis, nr. 739, 19 Şevval 1271)."
Paylaş
TÜRK KALBİ
Türk Kalbi: Aka Gündüz [Enis Avni], İstanbul 1327/1911
Matbaa-i Hukukiye, 182+2 Sayfa
BDK - TBTK; 2701 - ÖZEGE; 21449
Paylaş
BEŞ KİTAP BİR ARADA
Piyale: Ahmed Haşim, İstanbul 1928, İkdam Matbaası, Muallim Ahmed Halid ve İkbâl kitabhaneleri, 63 Sayfa, ÖZEGE; 16333 - TBTK; 1474 / Şâir-i Azama Mektup. Âhiren Münteşir Hasbihâl-i Manzûmu Münâsebetiyle: Faik Ali [Ozansoy], İstanbul 1341-1339/1923, Cihan Biraderler Matbaası, Kitâbhâne-i Cihan Kitâbhâne-i Cihan Sâhibi Mihran, 15 Sayfa, ÖZEGE; 18560 / Malta Geceleri: Süleyman Nazif, İstanbul 1342/1926, Yeni Matbaa, Halk Kütübhanesi Sahibi Abdülaziz, 30 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 12076 / Erenlerin Bağından: Yakub Kadri [Karaosmanoğlu], İstanbul 1922, Orhaniye Matbaası, 46+1 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 4994 / Çuşima Muharebesi: Semenov, Vladimir, (Çeviren: Yüzbaşı Mustafa Kemal). İstanbul 1328/1912, Matbaa-i Bahriye, 129 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 3514, 1 Planş
Paylaş
Protokol Baskı NUTUK: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Temel Kaynağı"
Gāzi Mustafa Kemâl [ Atatürk ], Ankara 1927, 543+2 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 15583 - TBTK; 5075, 11 Planş haritaları ile temiz kondisyonda. 1927 yılında, dönemin protokol kişilerine verilmek üzere hususi kağıda, altın yaldız çerçeve içine basılı, sınırlı sayıda basılan nüshalardandır. Ayrıca bu basımda yer alan haritalar, Ahmet İhsan Bey tarafından, özel kağıtlara Viyana’da hazırlatılmıştır. (Normal baskı Nutuk'tan farklı olarak her sayfası yaldız çerçeve içerisinde 627 Sayfa halinde basılmıştır.)
Paylaş
HAMURSUZ BAYRAMININ TARİHİ "Ağada de Pesah"
Eliya Ğayus, İstanbul 1933 - 5693, Rekabet Matbaası, 48 Sayfa
Paylaş
TURKISH FAIRY TALES and Folk Tales
Dr. Ignácz Kunos, London 1896, 275 Sayfa
Paylaş