• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

694 Güzel Eser Müzayedesi

Birbirinden özel 694 Güzel Eser Müzayedemize peylerinizi 08 Eylül 21:00'a kadar sitemiz üzerinden verebilirsiniz. Saat 21:01 itibariyle sitemiz üzerinden Canlı Müzayedemiz  başlayacak ve her eser 12 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.

Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.
Sitemize hesabınızla giriş yaptığınızda "Kimlik Bilgilerinizi şimdi doğrulayın" kutucuğu çıkıyorsa, lütfen "şimdi doğrula" adımını takip ederek doğrulama yapınız.
Komisyon Oranı %20'dir.

Sahafiye kitap, dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır.

Kargo alıcıya aittir. Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

  • Kategori: Kitap
Lot: 51 » Kitap

"BÜYÜK KUMANDANLARIMIZ" PEYAMİ SAFA KALEMİNDEN

Büyük Halâskârımız Mustafa Kemal Paşa: P .S. [Peyami Sefa], İstanbul Orhaniye Matbaası, 24 Sayfa, ÖZEGE; 2737 - TBTK; 7006 / Mübeccel Serdarımız Fevzi Paşa: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 22+2 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 14572 / Muhterem Hariciye Vekilimiz İsmet Paşa: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 22 Sayfa, ÖZEGE; 14312 / İstanbul'un İlk Şerefli Mümessili Refet Paşa. Orduda, Anadolu'da ve İstanbul'da FaÂliyeti, Tercüme-i Hâl-i Resmisi: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 22+2 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 8326 / Şark Cebhesi Serdârımız Kâzım Karabekir Paşa: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 23 + 1 Sayfa, ÖZEGE; 18593 / Değerli Kumandanlarımızdan Yakup Şevki Paşa (Anadolu'daki Büyük Hizmeti, Resmî Tercüme-i Hâli ve Şahsiyeti): Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 18+4 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 3706 / Güzide Serdarlarımızdan Muhiddin Paşa: Peyami Safa , İstanbul Orhaniye Matbaası, 20+3 Sayfa, BDK - ÖZEGE; 6517 / Güzide Serdarımız Ali Fuad Paşa ve Pederi Merhum İsmail Fazıl Paşa: Peyami Safa , İstanbul Orhaniye Matbaası, 23+1 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 6516, 1 Planş / Muhterem Heyet-i Vekile Reisimiz Rauf Bey: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 19+5 Sayfa, MİL - ÖZEGE; 14313 / Değerli Kumandanlarımızdan Köprülü Kazım Paşa: Peyami Safa, İstanbul Orhaniye Matbaası, 22+2 Sayfa, BDK - MİL - ÖZEGE; 3705 - Türk İstiklal Harbi, Kurtuluş Savaşı kahraman Türk Ordusu'nun kahraman kumandanlarının biyografileri, Tam Takım 10 Kitapçık

Atatürk

Detaylar
Lot: 151 » Kitap

ROTHSCHILD BEY

Roçild Bey: Reşad Nuri [Güntekin], İstanbul 1335/1919
Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekâsı, Diken Neşriyatı,
7 y. , 14 sayfa
BDK - ÖZEGE; 17035 - TBTK; 11858, Resimli

Çok çok nadir Osmanlı Türkçesi sahafiye kitabın çizimleri Sedat Simavi'ye aittir.

"Rothschild ailesi, Rothschild hanedanı veya kısaca Rothschildler, 18. yüzyılın sonlarına doğru, Yahudi bankacı Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) tarafından kurulan ve Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Frankfurt merkezli Yahudi bankacı ailedir."

"Osmanlı Devleti'ne çeşitli defalrda yüksek miktarda borçlar veren Rothschild Ailesi fertlerinin başka bir ziyareti de II. Abdülhamid devrinde gerçekleşmiş ve 1888 yılına tesadüf etmiştir. Bu tarihte Sultan Abdülhamid, Baron Rothschild görüşmesi Beyoğlu’nda çıkan Moniteur Européen gazetesi tarafından tespit edilmiştir. Gazetenin, 30 Temmuz 1888 tarihli haberine göre, görüşme şöyle cereyan etmiştir.

Baron Rothschild ile kerimesi dün Talya vapuruyla Dersaadet’i terk eylemişlerdir. Talya Vapuru Pire’ye uğrayıp sonra Ancona ve Marsilya’ya gidecektir. Baron Rothschild’in geçen Cuma selamlığından sonra [27 Temmuz 1888] Yıldız Sarayı Hümâyûnu’nda gördüğü iltifat Hazret-i Cihanbânî ve huzûr-ı Hümâyûn’a kabulden fevkalgaye mahzûz olduğu temin ediliyor. Zât-ı Hazret-i Padişahî Baron ile bir saat kadar müddet mülakat ederek envai …bulunmuştur ve Anadolu şimendiferlerinin Baron tarafından teşkil edilecek bir heyet-i sarrafiye tarafından inşa arzusunu dermiyân buyurmuşlardır. Bu arzu-yı Cihan-banî Mösyö dö Rothschild’ce büyük mahzûziyeti celbetmiş olup mumaileyh tedkik-i keyfiyet edeceğini vaad eylemiştir. Baron’un mazhar olduğu envai iltifatlardan başka avdeti esnasında Zât-ı Hazret-i Padişahî kendisine bilhassa imâl ettirilmiş on bin adet sigara hediye buyurmuşlardır."

Osmanlı finans borçlanma uluslararası ticaret

Detaylar
Lot: 152 » Kitap

İTTİHAT ve TERAKKÎ CEMİYETİ DAMGALI NADİR VASİYETNÂME

OSMANLICA - FRANSIZCA ÇİFT DİLLİ İTTİHAD VE TERAKKİ CEMİYETİ DAMGALI VE MİZANCI MURAD BEY'İN CEMİYET BAŞKANLIĞI YAPTIĞI DÖNEMDE CENEVRE'DE NEŞR EDİLEN NADİR VASİYETNAME: Vasiyyetnâme-i siyâsî (Birinci Tab'), KEÇECİZÂDE MEHMED FUAD PAŞA, (1815-1869), Mizân Matbaası, Ceneve, AH 1314 [1896]. - Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, ilk sayfada iki adet oval formlu Osmanlıca-Fransızca Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti damgası mevcuttur, 15x11 cm, Osmanlıca, 29 sayfa. MİL - ÖZEGE; 22526.
Osmanlı azâm-ı siyâsinden esbak Keçeci Zâde Mehmed Fuad Paşa merhumun Fransa'nın Bahr-i Sefîd sevâhilinde kâin "Nis" şehrinde bulunduğu zaman vefatından birkaç vakit mukaddem cennetmekân Sultan Abdülaziz merhuma hitâben yazıp irsâl ve takdim eylediği Vasiyyetnâme-i Siyâsi'dir ki hafîdleri Hikmet Bey efendi tarafından ihdâ olunmuştur. * (Arkadaşlarımızdan bazıları bu vasiyetnameyi başka bir memba'a atfetmek istiyorlarsa da elimizdeki nüsha-i asliyeye göre bu rivayet-i bî asıl ve esasdır.)
Ön sözde belirtildiği gibi vasiyetname çeşitli tartışmalara konu olmuştur. Ölümünden birkaç ay sonra “Fuad Paşa’nın Siyasî Vasiyetnâmesi” adlı belge önce İstanbul’da İngilizce ve Fransızca olarak çıkan The Levant Herald gazetesinde yayımlandı. Gazeteye göre Fuad Paşa ölümünden birkaç gün önce yazdığı vasiyetnâmesini Sultan Abdülaziz’e iletilmek üzere bir tanıdığına vermiş, fakat padişahın eline geçmeden açılarak yayımlanmıştır. Sultana hitaben yazıldığına göre Türkçe olması gereken belgenin bir İngilizce’si ve bir de Fransızca’sı bulunmaktaydı. Yayımlandığı sırada bunun Fuad Paşa’ya ait olup olmadığı gazetelerde tartışma konusu yapıldı. Mizan matbaasında da ayrı olarak basılmıştır.
Eser Mizancı Murad Bey'in Jön Türk'lerin yardımıyla İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin başına geçtiği ve cemiyet merkezini Paris'ten Cenevre'ye taşıdığı dönemde basılmıştır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki